Ten Hag over 'finest hour: 'Op die manier wilde ik mijn dank tonen aan de fans'

Ten Hag over 'finest hour: 'Op die manier wilde ik mijn dank tonen aan de fans'

13-11-2018 19:35
49

Erik ten Hag ziet dat het enthousiasme rond Ajax toeneemt. De trainer hoopt dat zijn elftal kan profiteren van de steeds betere wisselwerking met de fans.

"Dat zie je bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Toen was het stadion vol, dat is schitterend", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "De beleving die op dit moment rondom Ajax heerst moeten we vasthouden, maar vooral ook uitbouwen. De wisselwerking tussen de ploeg en de fans moeten we verder versterken. Want dat kan zeker een factor zijn tijdens een succesvolle reeks."

Ten Hag zorgde na afloop van het Champions League-duel bij Benfica voor een opvallend moment. De trainer bedankte de meegereisde aanhang en werd luidkeels toegezongen. "Op die manier wilde ik mijn dank tonen aan het publiek, dat in groten getale naar Lissabon was gekomen. Wij hopen dat we dit seizoen tot een succesvol einde kunnen brengen. Dat is nog een lange weg, maar in december kunnen we wel een aantal grote stappen zetten."

"Bijvoorbeeld overwintering in de Champions League, dan moeten wij erg goed zijn, maar daar hebben we de steun van het publiek ook heel erg bij nodig", vervolgt Ten Hag, die verder met Ajax nog actief is in de beker en met PSV strijdt om de landstitel. "Wij willen op drie podia actief blijven in het nieuwe jaar, dus er komt iets op ons af."

No Poll