Duizelig getikt door Ajax: 'Moet iets vinden om De Jong en die gasten te stoppen'

Duizelig getikt door Ajax: 'Moet iets vinden om De Jong en die gasten te stoppen'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 20:53do 15-11-2018 om 20:53

Vitesse werd eerder dit seizoen op eigen veld met 0-4 van de mat geveegd door Ajax, maar ging bij PSV ondanks een vroege rode kaart met slechts 1-0 onderuit. Volgens Bryan Linssen hebben de Arnhemmers geleerd van de zeperd tegen de Amsterdammers.

"Wij hebben het heel vaak lastig tegen teams die zich diep ingraven en op de counter spelen", laat de 28-jarige linksbuiten weten bij FC Afkicken. "We speelden vorige week tegen PSV met tien man, maar als wij ons ingraven heeft PSV het ook heel moeilijk. Met Vitesse maken we vaak de fout mee te voetballen tegen bepaalde clubs. Daardoor geef je ruimtes weg, waardoor je wordt geslacht."

"Kleinere clubs zijn vaak reëler en zakken in", vervolgt Linssen. "Dan is het moeilijker om er doorheen te voetballen. Dat is wel een les die we hebben geleerd tegen Ajax. Je moet iets vinden om Frenkie de Jong en die gasten af te stoppen. Op hun eigen helft mogen ze kappen en draaien wat ze willen, maar ze moeten bij onze goal weg blijven."

Linssen werd naar eigen zeggen 'duizelig gepakt'. "Ze vonden altijd de vrije man met Tadic en Ziyech. We hadden beter iets anders kunnen doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws