Daily Mail richt vizier op Ajax-trio, Dumfries en Kluivert: 'Iedereen wil hem'

Daily Mail richt vizier op Ajax-trio, Dumfries en Kluivert: 'Iedereen wil hem'

20-11-2018 15:36
98

Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong (Ajax), Denzel Dumfries (PSV) en Justin Kluivert (AS Roma): dat zijn volgens The Daily Mail de vijf 'promising youngsters' van het Nederlands elftal. De Britse krant wijdt dinsdag een groot artikel aan de vijf talenten. 

The Daily Mail ziet onder meer Jasper Cillessen, Virgil van Dijk en Memphis Depay als de gearriveerde namen van het opgeleefde Oranje, dat zich maandagavond wist te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. 

De Ligt (19), Van de Beek (21), De Jong (21), Dumfries (22) en Kluivert (19) zijn de promising youngsters van Koeman. Over De Jong: 'Vrijwel alle topclubs uit Europa hebben hem op het verlanglijstje staan. De Jong is een slimme speler die zelden balverlies lijdt en opvallend weinig kaarten pakt.'

Veel lof is er ook voor Ajax-aanvoerder De Ligt. 'In Nederland wordt hij vergeleken met Jaap Stam. Alle grote ploegen in Europa willen De Ligt hebben. Fascinerend is hoe hij zich terugknokte in het Nederlands elftal na een afschuwelijk debuut tegen Bulgarije. Nu is hij de onbetwiste partner van Van Dijk in het centrum van de Nederlandse achterhoede'. 

Kluivert behoorde tijdens de afgelopen interlandperiodes overigens niet tot de selectie van Oranje. Bij het profiel van Dumfries heeft The Daily Mail pijnlijk genoeg voor een foto van Kenny Tete gekozen.