Bayern heeft geen boodschap aan 'wens' James: 'Kunnen tot 15 juni optie lichten'

Bayern heeft geen boodschap aan 'wens' James: 'Kunnen tot 15 juni optie lichten'

23-11-2018 13:25
9

Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge heeft laten weten dat Bayern München tot komende zomer de tijd neemt om een beslissing te nemen over James Rodriguez. Duitse en Spaanse media meldden deze week dat de Colombiaan niet in de Allianz Arena wil blijven.

James is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bayern, dat hem huurt van Real Madrid. De Duitse kampioen heeft een optie tot koop van 35 miljoen euro, maar de 27-jarige spelmaker zou zelf aansturen op een vertrek. Hij lijkt voor een nieuwe kans te willen gaan in de Spaanse hoofdstad.

Rummenigge heeft daar vooralsnog geen boodschap aan. "We hebben een akkoord dat we tot 15 juni de optie kunnen lichten", zegt de Bayern-directeur tegen Sport1. "Het is november, het is het niet waard om dit nu al te bespreken. We zullen uiteindelijk een beslissing nemen, maar niet in de nabije toekomst. Dat is niet nodig gezien de datum van de deadline."

James is dit seizoen geen vaste waarde bij Bayern. De middenvelder begon pas vijf keer in de basis in de Bundesliga en viel drie keer in. Overigens vraagt Marca zich af of er wel plaats is voor James bij Real, gezien de aanwezigheid van onder meer Isco en Marco Asensio.