Deceptie voor Real Madrid: officiële debuut van Solari loopt uit op vernedering

24-11-2018 14:54
36

Real Madrid is zaterdagmiddag hard onderuitgegaan tegen Eibar in de Primera Division. Tegen de Basken ging het voor Santiago Solari helemaal mis bij zijn officiële debuut als hoofdcoach van de Koninklijke: 3-0.

Na het ontslag van Julen Lopetegui had de Argentijn als interim-trainer al vier wedstrijden de leiding over Real Madrid. Er werd vier keer gewonnen, maar op een vijfde overwinning op rij maakte Real geen moment aanspraak. De thuisploeg zat er bovenop en liet de Champions League-winnaar geen moment in het spel komen.

In de zestiende minuut kwam Eibar op voorsprong. Na een aanval over links werkte Gonzalo Escalante de bal in de rebound van dichtbij binnen, na niet al te sterk handelen van doelman Thibaut Courtois. Ook daarna was Real zeker niet de betere ploeg. Gareth Bale stichtte zo nu en dan wat gevaar, maar echt in de problemen kwam Eibar niet.

Vroeg in de tweede helft liep de middenmoter verder uit. Na zwak verdedigen passeerde Sergi Enrich Courtois met een schot in de verre hoek. Niet veel later stond het ook 3-0. Uit een voorzet van FC Barcelona-huurling Marc Cucurella belandde de bal bij Kike, die eenvoudig binnenwerkte. De deceptie was daarmee compleet voor het onmachtige Real, dat er niet in slaagde nog iets terug te doen.

Real Madrid blijft door de nederlaag voorlopig zesde en ziet zaterdagavond Barça of Atlético Madrid uitlopen. De koploper en nummer drie van Spanje treffen elkaar om 20.45 uur in het Wanda Metropolitano.