De Boer onder vuur: 'Vind ik niet netjes, zeker voor iemand met zijn ervaring'

De Boer onder vuur: 'Vind ik niet netjes, zeker voor iemand met zijn ervaring'

25-11-2018 11:41
59

Ouasim Bouy heeft hard uitgehaald naar Frank de Boer. De middenvelder, die door Leeds United is verhuurd aan PEC Zwolle, speelde in de jeugd bij Ajax maar vertrok al op jonge leeftijd naar Juventus. Dat werd hem door De Boer niet in dank afgenomen.

De Boer omschreef het carrièreverloop van Bouy bij De Tafel van Kees als 'een voorbeeld hoe het niet moet' en zei dat hij liever vijf ton verdiende dan bij Ajax wilde blijven. Bouy meldt in hetzelfde programma dat zijn voormalige trainer daar niets over had moeten zeggen. "Als je spreekt op televisie moet je je ook van de feiten bewust zijn, zeker als je cijfers gaat noemen. Dat vind ik niet netjes, zeker voor iemand met zijn ervaring."

Bouy, die in januari 2012 naar Italië vertrok, stelt dat geld nooit zijn drijfveer was. "Dat interesseerde mij niet. Ik had al veel eerder de stap kunnen maken en dat weten de mensen bij Ajax ook. Er was altijd concrete interesse maar ik ben daar niet op ingegaan. Pas toen er beloftes niet werden nagekomen ben ik weggegaan. Ik bleef maar steken in de A1 en wilde gewoon meer."