Real op 'kern van probleem' gewezen: 'Elftal kon schuilen onder paraplu Ronaldo'

Real op 'kern van probleem' gewezen: 'Elftal kon schuilen onder paraplu Ronaldo'

26-11-2018 08:45
27

Jordi Cruijff vindt dat de 3-0 nederlaag van Real Madrid bij Eibar heeft uitgewezen dat het ontslag van Julen Lopetegui onterecht was. De Champions League-winnaar heeft namelijk verzuimd om een opvolger van Cristiano Ronaldo te halen.

'Er werd wel in talent geïnvesteerd, zoals de Braziliaanse aanvaller Vinicius, maar geen aankoop gedaan die op korte termijn als opvolger van Ronaldo kan worden gezien', schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. 'Misschien dat de clubleiding gedacht heeft dat Gareth Bale, Karim Benzema, Luka Modric, Toni Kroos of Sergio Ramos de leidersrol over had kunnen nemen, maar eerlijk gezegd heb ik dat nooit zien zitten. Spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan er namelijk altijd.'

Wedden

Meer odds

'Niet alleen als het elftal draait, maar vooral bij een offday', vervolgt Cruijff. 'Met Ronaldo had ik helemaal het gevoel dat als het begon te regenen hij een paraplu opstak, waaronder iedereen kon schuilen en niemand nat werd. Zo zag ik ook zijn rol binnen het team.' De Portugees was een garantie voor doelpunten en hielp Real vaak over het dode punt heen.

'Dat is een extra kwaliteit die Real Madrid niet heeft gecompenseerd. Vooral daar wringt het. De nieuwe trainer Santiago Solari leek even het elftal weer op de rit te krijgen, maar uiteindelijk botst de ploeg toch op de kern van het probleem', besluit Cruijff.

Lees ookDeceptie voor Real Madrid: officiële debuut van Solari loopt uit op vernedering