De Wolf lyrisch over PSV-revelatie: 'Het is heel knap wat hij bereikt heeft'

De Wolf lyrisch over PSV-revelatie: 'Het is heel knap wat hij bereikt heeft'

26-11-2018 10:54
27

John de Wolf staat versteld van de ongekende ontwikkeling van Denzel Dumfries. Zaterdagavond speelde de rechtsback van PSV weliswaar een iets mindere wedstrijd, ditmaal tegen zijn oude club sc Heerenveen, maar dat is volgens De Wolf logisch.

"Dat kan een keer. Hij heeft ook al heel wat achter de rug de afgelopen maanden en ook weer met Oranje tegen Frankrijk een zware wedstrijd gespeeld", aldus de oud-international in gesprek met De Telegraaf. Namens die krant werkt De Wolf als rapporteur tijdens Eredivisie-duels.

"Het is geweldig hoe hij zich heeft ontwikkeld. Ik heb met Denzel gewerkt bij Jong Sparta en later als assistent meegemaakt hoe hij bij het eerste van Sparta kwam. Dat is vier jaar geleden en als je dan ziet wat hij in de tussentijd heeft bereikt, dan is dat heel knap."

Floranus
Waar Dumfries het uitstekend doet bij PSV, heeft zijn opvolger het juist moeilijk in Heerenveen. Sherel Floranus kende een rotavond in Eindhoven, zag De Wolf. Hij gaf hem een 5. "Het was een ongelukkige wedstrijd van hem. Floranus stond een aantal keer verkeerd opgesteld, had het tactisch heel moeilijk."

"Je ziet de onwennigheid en het gebrek aan ervaring, maar je moet zo’n jongen ook een beetje tijd gunnen en niet direct conclusies trekken op basis van een paar ongelukkige wedstrijden."

Lees ook: 'Absolute aanwinst voor PSV' geprezen: 'Wat vooral opvalt, is hoeveel hij creëert'