Van Nistelrooij looft 'complete voetballer' van PSV: 'Kan overal spelen'

Van Nistelrooij looft 'complete voetballer' van PSV: 'Kan overal spelen'

29-11-2018 18:30 Laatste update: 18:46
53

Ruud van Nistelrooij is vol lof over Hirving Lozano, die in zijn ogen in iedere competitie kan spelen. De Mexicaan is nu bezig aan zijn tweede jaar bij PSV. Van Nistelrooij heeft 'Chucky' op zien bloeien. 

"Chucky heeft zich goed verbeterd", zegt Van The Man tegen Marca Claro. "Zijn eerste seizoen was spectaculair en mensen zeiden dat het moeilijk was om het nog beter te doen, maar hij verbetert zijn statistieken van vorig jaar. Hij bezit alle kwaliteiten die een goede voetballer heeft: het fysieke, het technische, het tactische en mentale."

"Hij wordt week in week uit beter en heeft als doel om de beste te worden. Hij weet en begrijpt dat hij nog een tijdje meegaat als voetballer en wil alles uit zijn carrière halen. Dat is erg goed. We zijn erg tevreden en zijn erg blij dat hij bij ons is."

Van Nistelrooij speelde zelf in Engeland en Spanje. Het antwoord op de vraag welke competitie het beste bij Lozano past is duidelijk. "Ik zie hem als complete voetballer die in iedere competitie kan spelen die hij wil."