Aandeel Ajax stijgt naar recordhoogte door verwachte transfer van De Jong

Aandeel Ajax stijgt naar recordhoogte door verwachte transfer van De Jong

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 14:20vr 07-12-2018 om 14:20

Beleggers lopen binnen op het aandeel Ajax door de zeker lijkende transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain. De koers is vrijdag op het Damrak naar het hoogste niveau ooit gestegen.

De transfer van De Jong moet Ajax 75 miljoen euro opleveren. Hoewel de Amsterdammers een deel van dat bedrag moeten afstaan aan Willem II, stroomt het geld binnen in de Johan Cruijff Arena. Het bedrag komt namelijk bovenop de verdiensten uit de Champions League, waarin Ajax zich al verzekerde van een plekje in de achtste finales.

De koers van Ajax steeg met 1,3 procent naar 14,85 euro. Het aandeel is momenteel een van de best presterende op de Amsterdamse beurs, stelt De Telegraaf. Wie een jaar geleden aandelen kocht, zag zijn belegging bijna 52 procent meer waard worden. Dat terwijl aandelen van bedrijven als ING en Air France KLM met meer dan een kwart daalden.

Ajax breekt met de transfer van De Jong naar PSG ruimschoots het clubrecord. Dat record is nu nog in handen van Davinson Sánchez, die in 2017 voor veertig miljoen naar Tottenham Hotspur vertrok.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws