'Aan het begin van de zomer stelde ik me nog helemaal niets voor bij PSV'

'Aan het begin van de zomer stelde ik me nog helemaal niets voor bij PSV'

11-12-2018 10:26
33

Pablo Rosario heeft naar eigen zeggen geleerd van een moment tijdens de Champions League-clash met FC Barcelona. Tijdens het openingsduel in Camp Nou verzuimde de PSV-middenvelder om een overtreding te maken op Lionel Messi. Kort daarna viel de openingstreffer. 

"Dat zijn belangrijke details, die kunnen leiden tot iets groots", aldus Rosario (22), opgetekend door De Telegraaf. "In Barcelona maakte ik die overtreding niet en krijgen we uiteindelijk vlak voor rust een goal tegen. Dat zijn momenten die je meeneemt tijdens de hele campagne. En in mijn achterhoofd ook in de Eredivisie."

Het huidige seizoen verloopt boven verwachting voor de oud-speler van Almere City en Ajax. "Aan het begin van de zomer stelde ik me nog helemaal niets voor. Maar bij deze trainer had ik echt het gevoel dat iedereen op nul begon en dat ik mijn kans moest pakken in de voorbereiding. En ja, nu sta ik hier met veel wedstrijden achter mijn naam."

Rosario stond dit seizoen veertien keer in de basis in de Eredivisie, deed vijf keer mee in de Champions League én werd eerder dit jaar beloond met zijn debuut in het Nederlands elftal. 

No Poll