'Uiteindelijk besloot Van Bommel: en nu haal ik Romero eruit. Hij was het zat'

'Uiteindelijk besloot Van Bommel: en nu haal ik Romero eruit. Hij was het zat'

14-12-2018 07:57 Laatste update: 08:56
94

Maximiliano Romero heeft nog niet kunnen overtuigen tijdens zijn eerste jaar in dienst van PSV. De Argentijn kwam in januari voor twaalf miljoen euro over van Velez Sarsfield, maar is mede door blessureleed niet verder gekomen dan negen minuten voor de hoofdmacht.

Voetbal International-journalist Marco Timmer laat weten dat niet iedereen in Eindhoven ervan overtuigd is dat Romero op termijn Luuk de Jong kan opvolgen, mocht de Eredivisie-topscorer een transfer maken. "Dat is een beetje de vraag", laat de PSV-watcher weten voor de camera's van zijn werkgever. "Misschien nog erger dan zijn blessures zijn de twijfels over de uiteindelijke kwaliteiten van Romero. Het is aan die jongen zelf om die twijfels aan flarden te schieten: eerst met minuten, daarna met doelpunten."

De Argentijn heeft in elk geval een lange aanloopperiode nodig: nadat hij van de ene blessure in de andere viel, is hij door Van Bommel bij Jong PSV geparkeerd. "In Verbiers (het Zwitserse dorp waar PSV zijn zomerse trainingskamp belegde, red.) heeft hij een half uurtje gespeeld en ging het weer mis. Uiteindelijk heeft Van Bommel besloten: en nu haal ik hem eruit. Dan weer fit, dan weer geblesseerd: hij was het zat", aldus Timmer, die stelt dat Romero eraan komt. "Maar hij kan qua data nog niet hetzelfde brengen als De Jong, Bergwijn en Lozano. Hij zal dus nog een stap omhoog moeten doen."

De spits sprak onlangs al regelmatig met landgenoot Max Caldas: de hockeycoach liet weten dat er in Nederland meer van Romero gevraagd wordt dan in zijn thuisland. "Daar hoef je alleen maar een goal te maken en verder niets. Hier zijn ze veeleisender. Maar dat is bij hem nu wel duidelijk."

No Poll