Lainez bespringt Alvarez na één van diens twee goals

Update: Telegraaf haakt in op Ajax-nieuws uit Mexico: 'Hoog op het verlanglijstje'

Update: Telegraaf haakt in op Ajax-nieuws uit Mexico: 'Hoog op het verlanglijstje'

17-12-2018 07:03 Laatste update: 08:30
110

Ajax staat op het punt om de Mexicaan Diego Lainez naar Amsterdam te halen, melden diverse Latijns-Amerikaanse media waaronder de Mexicaanse tak van ESPN. De achttienjarige vleugelaanvaller van Club America heeft naar verwachting zijn voorlopig laatste wedstrijd in Mexico gespeeld.

De topclub werkte zondagnacht Nederlandse tijd zijn laatste wedstrijd in de finaleronde van de Apertura (eerste seizoenshelft, red.) af: dankzij twee goals van verdediger Edson Alvarez, onlangs ook al aan Ajax gelinkt, wonnen Lainez en de zijnen de finalereturn van Cruz Azul.

Nu de Mexicaanse winterstop officieel is begonnen, verwacht ESPN dat zowel Ajax als Club America snel met een officiële verklaring over de sportieve toekomst van Lainez zal komen. Het invloedrijke medium beroept zich naar eigen zeggen op 'bronnen dichtbij de onderhandelingen', die zo goed als afgerond lijken te zijn.

Dat Ajax zich op de Mexicaanse markt zou begeven, is opvallend te noemen. De Amsterdammers lijken hiermee het vaarwater van rivaal PSV te betreden: de Eindhovenaren bouwden de laatste jaren een grote fanschare in Mexico op door spelers als Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez binnen te halen.

Update 7.03: Ook De Telegraaf maakt melding van het Lainez-nieuws. De ochtendkrant is echter iets terughoudender: Lainez staat wel 'hoog op het verlanglijstje' van Ajax, maar van een afgeronde deal lijkt voorlopig nog geen sprake. Volgens De Telegraaf gaan de Amsterdammers eerst kijken of de achttienjarige vleugelaanvaller haalbaar is.