'Als je Van Bommel vergelijkt met Gio en Ten Hag, steekt hij er daarin bovenuit'

'Als je Van Bommel vergelijkt met Gio en Ten Hag, steekt hij er daarin bovenuit'

26-12-2018 09:12 Laatste update: 09:40
155

PSV gaat halverwege het seizoen aan kop in de Eredivisie, met twee punten voorsprong op Ajax. Volgens Kees Jansma en Pierre van Hooijdonk komen de goede prestaties voor een groot deel op conto van trainer Mark van Bommel en aanvoerder Luuk de Jong.

"Wat opviel is dat PSV vanaf het begin strijdvaardigheid, elan en zelfbewustzijn toont. Dat is door toedoen van trainer Mark van Bommel tot stand gekomen. Het feit dat hij er zo stond, is verbazingwekkend knap", zegt Jansma tegen de NOS.

Van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Als je Van Bommel vergelijkt met Erik ten Hag en Giovanni van Bronckhorst, steekt hij er in zijn presentatie met kop en schouders bovenuit. Hij kan spelen met de pers. 'Gio' beheerst dat iets minder, Ten Hag helemaal niet."

Alleen de keuze om een B-team op te stellen tegen RKC Waalwijk (2-3) in de KNVB Beker, begrijpt de oud-international niet. "Onbegrijpelijk. Vooral omdat ze wisten dat ze de Champions League niet zouden winnen en de Johan Cruijff Schaal hadden verloren. Dus ze konden nog maar op twee paarden wedden. Zonde."

Jansma en Van Hooijdonk vonden dat ook De Jong eruit sprong. "Ik heb De Jong weleens afgeschreven in zijn loopbaan, maar hij geeft in en buiten het veld het goede voorbeeld", stelt de presentator. "Hij is voor de camera's altijd een voorbeeld voor iedereen. En in de eerste competitiehelft heeft hij een sterke bijdrage geleverd in het verwerkelijken van de teamgeest."