In het kort: mijlpaal voor 'rode' Ramos, Onana grijpt naast eretitel

In het kort: mijlpaal voor 'rode' Ramos, Onana grijpt naast eretitel

01-01-2019 16:56 Laatste update: 17:24
29

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mijlpaal voor Ramos
Een mooie mijlpaal voor Sergio Ramos: de centrale verdediger van Real Madrid heeft voor het eerst in zijn carrière in een heel kalenderjaar geen rode kaart gepakt. Ramos mocht in 2005 voor het eerst vroegtijdig vertrekken en sindsdien was het elk jaar minstens een keer raak, tot 2018. De Spanjaard pakte in december 2017 voor het laatst rood. In totaal kreeg hij al 24 keer de rode prent. 

Leicester City opent 2019 met driepunter
Leicester City is het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. The Foxes wonnen op Nieuwjaarsdag met 0-1 bij Everton door een treffer van Jamie Vardy. In de eerste helft leek het er op alsof beide ploegen de champagne nog in de benen hadden, want er gebeurde helemaal niets. Na de rust werd de wedstrijd een stuk interessanter en na een uur spelen opende Vardy dan ook de score. De thuisploeg zette alles op alles en kreeg via de ingevallen Cenk Tosun nog wat kansjes, maar Leicester-keeper Kasper Schmeichel hield zijn doel schoon.

Onana loopt prijs mis
André Onana is niet meer in de race om verkozen te worden tot Afrikaans voetballer van het jaar. De Afrikaanse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat Sadio Mané, Mohamed Salah (beiden Liverpool) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) de drie overgebleven kanshebbers zijn voor de eretitel. Vorig jaar ging de uitverkiezing ook tussen deze drie spelers. Salah mocht de prijs toen op zijn schoorsteenmantel bijzetten.