Ajax maakt 'winst' op transfer Magallán: 'Maximaal één miljoen aan bonussen'

Ajax maakt 'winst' op transfer Magallán: 'Maximaal één miljoen aan bonussen'

02-01-2019 18:44
95

Ajax heeft 'winst' gemaakt op de transfer van Lisandro Magallán. Dat meldt Mike Verweij, journalist van De Telegraaf. De Argentijn kost maximaal negen miljoen euro, waar dat afgelopen zomer nog 9,5 miljoen was.

Dat zit zo: Ajax bood in de zomer van 2018 een basisbedrag van acht miljoen euro en anderhalf miljoen aan bonussen. De deal met Boca Juniors ging toen echter niet door. "Nu betaalt Ajax maximaal één miljoen aan bonussen, dus Magallán kost maximaal negen miljoen", legt Verweij uit.

Verweij denkt dat Ajax goede zaken heeft gedaan met de komst van Magallán. "De tijd zal het leren, maar normaal gesproken zou je zeggen: goede aankoop. De scouts hebben hem veelvuldig gezien, ook de laatste weken. Iedereen is het erover eens dat die jongen naar Amsterdam moet komen."

"Hij was de aanvoerder van Boca Juniors, dat word je niet zomaar. Hij heeft de finale van de Copa Libertadores gespeeld en heeft sowieso bijna alles gespeeld afgelopen seizoen. Dan moet je wel iets kunnen. Ik denk dat hij zeer bruikbaar is voor Ajax."