L'Equipe: PSG is na De Jong en De Ligt bezig met derde Ajax-speler

L'Equipe: PSG is na De Jong en De Ligt bezig met derde Ajax-speler

10-01-2019 00:02 Laatste update: 00:11
145

Paris Saint-Germain heeft het oog laten vallen op Donny van de Beek. Dat meldt L'Equipe. De Franse grootmacht was al in de markt voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De vraagprijs van Ajax, dat niet zal willen meewerken aan een deal, wordt geschat op twintig miljoen euro.

Het is geen geheim dat De Jong bovenaan het verlanglijstje staat van PSG, dat naarstig op zoek is naar een nieuwe middenvelder. PSG zou hem voor 75 miljoen euro willen overnemen. Woensdagavond pakt L'Equipe, de belangrijkste sportkrant van Frankrijk, uit met het nieuws dat de technisch directeur Antero Henrique bezig is met nóg een Ajacied. De komst van Van de Beek zou prioriteit hebben.

PSG wil volgens L'Equipe in de winterse transferperiode zakendoen, zodat trainer Thomas Tuchel met onmiddellijke ingang over Van de Beek kan beschikken. Het is niet duidelijk of PSG ook al een bod heeft neergelegd bij Ajax. Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, liet woensdag nog weten dat het de intentie is om de Ajax-selectie bij elkaar te houden in januari.

Achter de schermen zou PSG echter druk bezig zijn met de komst van Van de Beek. De 21-jarige middenvelder moet de Franse problemen op het middenveld oplossen. Sinds het pensioen van Thiago Motta aan het eind van afgelopen seizoen zit PSG in de maag met de positie, die nu wordt ingevuld door Marco Verratti. De Italiaan heeft echter nauwelijks concurrentie.

Van de Beek beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2022. Hij verloor in de eerste seizoenshelft zijn basisplaats onder Erik ten Hag, waarna zaakwaarnemer Guido Albers liet weten dat een transfer bespreekbaar was. Van de Beek vocht zich echter terug en speelde voor de winterstop 23 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists gaf. Hij wordt volgens L'Equipe ook begeerd door AS Roma, Manchester United en Tottenham Hotspur.