'Grijze haren' voor De Boer: 'Kostte mij meer energie dan 5,5 jaar bij Ajax'

'Grijze haren' voor De Boer: 'Kostte mij meer energie dan 5,5 jaar bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 18:28ma 14-01-2019 om 18:28

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 18:36ma 14-01-2019 om 18:36

Frank de Boer kijkt uit naar zijn avontuur bij Atlanta United, zo liet hij maandag weten tijdens zijn eerste persconferentie in de Verenigde Staten. Volgens de 48-jarige Noord-Hollander kan hij zich bij zijn nieuwe werkgevers volledig richten op het voetbal, hetgeen bij zijn vorige clubs Internazionale en Crystal Palace niet het geval was.

De Boer heeft naar eigen zeggen 'grijze haren gekregen' van zijn weinig succesvolle avonturen in Milaan en Londen. "De acht maanden bij Inter en Palace kostten me meer energie dan mijn 5,5 jaar bij Ajax", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Toen ik bij die clubs kwam, heerste er veel negativiteit. Dat is lastig. Ik moest me daar veel bezighouden met dingen buiten het voetbal om."

De huidige nummers 3 van Italië en 14 van Engeland zitten volgens De Boer niet goed in elkaar qua structuur. "Bij Inter en Palace was er geen cohesie tussen de verschillende afdelingen. Hier, bij Atlanta, zitten er geen - zoals wij in Nederland zeggen - lijken in de kast. Ik kan me hier focussen op het eerste elftal."

De Boer begint op 22 februari officieel aan zijn Amerikaanse avontuur. Club Sport Herediano uit Costa Rica is dan de tegenstander in de CONCACAF Champions League.

Poll

Gaat De Boer het redden in Amerika?

(11244 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws