Arsenal bevestigt vertrek 'head of recruitment': weg vrij voor Bayern en Overmars

Arsenal bevestigt vertrek 'head of recruitment': weg vrij voor Bayern en Overmars

21-01-2019 14:10 Laatste update: 15:00
54

Sven Mislintat gaat Arsenal verlaten. Dat bevestigt de Londense club maandag via de officiële kanalen. 8 februari is zijn laatste werkdag.

Mislintat was sinds december 2017 werkzaam als 'head of recruitment' bij Arsenal. Het vertrek van de Duitser hing al enige tijd in de lucht. "Het was een fantastische ervaring om bij een grote club als Arsenal te werken in een periode waarin veel is veranderd", reageert Mislintat op de clubsite. "Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen."

Mislintat, voormalig hoofd scouting van Borussia Dortmund, was verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van Arsenal. Hij geldt als de ontdekker van onder meer Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé en Shinji Kagawa bij Dortmund. Met Arsène Wenger en Ivan Gazidis vertrokken afgelopen jaar de manager en algemeen directeur die verantwoordelijk waren voor zijn komst. Mislintat zou nu in beeld zijn bij Bayern München.

Het vertrek van Mislintat maakt de weg vrij voor een nieuwe technisch directeur bij Arsenal. Twee namen zijn daarvoor in de race: Edu Gaspar én Marc Overmars. Voetbal International meldde zaterdag nog dat de 45-jarige directeur spelersbeleid van Ajax in beeld bij Arsenal.