'Suárez toch niet naar Arsenal: speler gaat niet akkoord met voorwaarden Barça'

'Suárez toch niet naar Arsenal: speler gaat niet akkoord met voorwaarden Barça'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 21:23di 22-01-2019 om 21:23

De onderhandelingen tussen FC Barcelona en Arsenal over Denis Suárez zijn afgebroken, meldt Mundo Deportivo in Spanje. De speler heeft dinsdag aan trainer Ernesto Valverde laten weten dat hij het seizoen waarschijnlijk afmaakt bij Barcelona.

Arsenal wilde Súarez tot het einde van het seizoen huren, met een optie tot koop. Dat had te maken met de regels rond Financial Fair Play. Arsenal is momenteel niet in staat om spelers te kopen en dus moest een huurconstructie uitkomst bieden. Een huurdeal lijkt er deze winter in ieder geval niet te komen.

Arsenal wilde een huursom van twee miljoen euro betalen, maar was niet in staat om een koopoptie in het contract op te laten nemen. Dat was juist een van de voorwaarden van Barcelona. De Spaanse club stelde vervolgens een nieuwe voorwaarde: Suárez stemde in het met het verzoek om zijn contract, dat in de zomer van 2020 afloopt, te verlengen, maar is niet akkoord gegaan met de voorwaarden van de club. Daardoor is er dinsdag een kink in de kabel gekomen.

Suárez kan Barcelona deze transferperiode alleen nog verlaten als beide clubs opnieuw met elkaar om de tafel gaan. Dat lijkt niet te gaan gebeuren, aldus Mundo Deportivo. Het meest waarschijnlijke is dat hij het seizoen in Spanje afmaakt en dan alle opties gaat heroverwegen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws