PSG kan na De Jong-tegenvaller wel juichen in beker; Keizer naar bekerfinale

23-01-2019 23:00 Laatste update: 23:14
3

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van het toernooi om de Coupe de France. Edinson Cavani en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten tegen RC Strasbourg: 2-0.

PSG zet herstel voort
PSG greep eerder op de dag naast Frenkie de Jong, maar kon op het veld wel weer eens juichen. De ploeg van Thomas Tuchel kwam onlangs in de Ligue 1 niet verder dan een gelijkspel tegen Strasbourg en werd twee weken geleden in het toernooi om de Coupe de la Ligue uitgeschakeld door Guingamp. Na die blamage revancheerde de Franse topploeg zich al met een 9-0 zege op Guingamp.

Tegen Strasbourg opende Cavani al vroeg de score. De Uruguayaan werd in de vierde minuut vrijgespeeld door Maxim Choupo-Moting en schoof beheerst binnen. De Parijzenaars hadden de wedstrijd in handen, maar de beslissing liet lang op zich wachten. Tien minuten voor het einde maakte Ángel Di María er op aangeven van Julian Draxler 2-0 van.

Keizer naar bekerfinale ondanks misser Dost
Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer staat in de finale van het toernooi om de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. De formatie uit Lissabon schakelde Sporting Braga na strafschoppen uit. Een misser van Dost in de penaltyserie bleef zonder gevolgen. De Nederlandse spits begon in tegenstelling tot Nemanja Gudelj op de bank. Bij een 1-1 stand mocht hij alsnog invallen.

Dyeho Sousa had de score al na drie minuten geopend en Sebastián Coates trok de stand voor rust nog gelijk. Daar bleef het in de tweede helft bij, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Dat ging niet bepaald feilloos. Dost, Coates en Nani misten namens Sporting en Ricardo Horta, Paulinho en Murilo wisten niet te scoren voor Braga. Toen ook Ricardo miste voor Braga was het pleit beslecht.

City wint ondanks slippertje Sandler
Manchester City is de eerste finalist van het toernooi om de League Cup. Met Phillipe Sandler als basisspeler won de ploeg van Pep Guardiola ook de tweede halve finale-wedstrijd van Burton Albion, al was de productie dit keer beperkt: 1-0. De eerste confrontatie was nog in 9-0 voor The Citizens geëindigd. Manager Pep Guardiola gaf veel spelers rust, waardoor Philippe Sandler zijn kans kreeg.

Sergio Agüero speelde wel en maakte het enige doelpunt. Twintig minuten voor tijd kwam Sandler nog met de schrik vrij. De verdediger begon vlak voor zijn eigen doel aan een dribbel, maar verspeelde de bal. Doelman Eric Garcia wist ternauwernood redding te brengen op de daaropvolgende inzet.