Atlético en Chelsea akkoord: miljoenenflop Morata keert terug naar Spanje

Atlético en Chelsea akkoord: miljoenenflop Morata keert terug naar Spanje

28-01-2019 16:44 Laatste update: 16:50
16

De transfer zat al even in de pijplijn en nu is het officieel: Alvaro Morata gaat aan de slag bij Atlético Madrid. De Spaanse topclub maakt maandag bekend dat er met Chelsea een akkoord is bereikt over een deal. Morata wordt tot medio 2020 gehuurd. 

De rol van de 26-jarige Morata was in Londen definitief uitgespeeld. The Blues versterkten zich afgelopen week met Gonzalo Higuain. Het huwelijk tussen Chelsea en Morata is nimmer succesvol geweest. In de zomer van 2017 werd hij voor liefst 80 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. In de anderhalf jaar daarna scoorde de international slechts 24 keer in 72 officiële duels. Manager Maurizio Sarri zag het niet in de rechtspoot zitten. 

Het contract van Morata loopt in Londen nog door tot medio 2022. Atlético heeft de optie om hem komende zomer definitief in te lijven. Voor Morata betekent zijn overstap naar Atlético een terugkeer op bekend terrein. Hij maakte tussen 2005 en 2007 onderdeel uit van de jeugdopleiding van Los Colchoneros

Na een kort verblijf bij Getafe verkaste de spits naar aartsrivaal Real. Die club liet hem in 2014 naar Juventus vertrekken. Morata deed het in Turijn goed en verdiende daarmee een terugkeer naar De Koninklijke.