Heerenveen tast mis: Wij hebben wel geïnformeerd en Ajax stond er ook voor open

Heerenveen tast mis: "Wij hebben wel geïnformeerd en Ajax stond er ook voor open"

29-01-2019 15:52 Laatste update: 15:55
19

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, heeft dinsdagmiddag tekst en uitleg gegeven over het mislopen van Vaclav Cerny. De Tsjechische buitenspeler was een voorname kandidaat om de vertrokken Arber Zeneli op te volgen, maar besloot om toch bij Ajax te blijven.

Hamstra bevestigt in gesprek met FOX Sports het nieuws dat maandag gebracht werd door De Telegraaf. "Nee, dat gaat definitief niet door. Wij hebben wel geïnformeerd en Ajax stond er ook voor open. Maar uiteindelijk hebben Cerny en zijn zaakwaarnemer samen besloten om het seizoen in Amsterdam af te maken", aldus Hamstra, die niet weet wat Cerny heeft tegengehouden. "Ik ken zijn afwegingen niet en dat is zijn goed recht. Jammer, maar we gaan verder."

Heerenveen werd de afgelopen dagen ook gelinkt aan West Ham United-verdediger Reece Oxford. Hamstra begint te lachen bij het horen van die naam. "Die kennen we en hebben we bekeken. Het zou een optie kunnen zijn, maar dat ligt allemaal niet zo makkelijk hè? Vanuit Engeland hierheen..."

De Friezen maakten eerder op de dag de komst van Andreas Skovgaard wereldkundig. Hamstra liet toen al weten dat men nog op zoek is naar een verdediger én een aanvaller.