Fortuna Sittard slaat opnieuw toe en huurt 'groot talent uit de Franse school'

Fortuna Sittard slaat opnieuw toe en huurt 'groot talent uit de Franse school'

31-01-2019 19:09
28

Fortuna Sittard heeft voor de vierde keer deze winter toegeslagen op de transfermarkt. De Sloveen Azbe Jug, de Kroaat Andrija Dalic en de Albaniër Agim Zeka krijgen gezelschap van de Fransman Mahamadou Dembélé.

De Limburgers huren de negentienjarige rechtsback tot het einde van het seizoen van Red Bull Salzburg. Dembélé werd opgeleid bij Paris Saint-Germain, maar beproefde in de zomer van 2017 zijn geluk in Oostenrijk. Zijn debuut in de hoofdmacht heeft hij echter nog niet gemaakt: de afgelopen twee seizoenen werd de Franse tiener uitgeleend aan tweedeklasser FC Liefering. In Sittard zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Clint Essers en Alessandro Ciranni.

Technisch manager Sjoerd Ars betitelt zijn nieuwe Franse aanwinst als een 'groot talent uit de Franse school'. "Fysiek heel sterk en snel. Kwaliteiten die wij in een verdediger zoeken", laat de voormalig Jupiler League-topscorer weten aan de Fortuna-site. Dembélé heeft in Salzburg geen uitzicht op speeltijd en vertrekt daardoor naar Sittard. "Een win-win-situatie", aldus Ars.