Buitenlandse topclubs zijn 'jaloers op PSV': 'Wat jullie daar hebben is geweldig'

Buitenlandse topclubs zijn 'jaloers op PSV': 'Wat jullie daar hebben is geweldig'

01-02-2019 07:13
67

Toon Gerbrands vindt de kritiek op de aanwezigheid van de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie niet terecht. De algemeen directeur van PSV krijgt van collega's uit het buitenland juist bewondering voor de constructie die in Nederland gehanteerd wordt.

De algemene tendens in Nederland is dat het een slechte zaak is dat teams als Jong PSV en Jong Ajax deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie. "Veel gehoord: de Jong-teams moeten eruit", vertelt Gerbrands in gesprek met Voetbal International. "Een paar maanden geleden zat ik in Doha op een congres van de Financial Times in een forum over de toekomst van het voetbal. Barcelona, Chelsea en PSV zaten aan tafel."

"De voorzitter van Chelsea zei: Wat jullie in Nederland met de Jong-teams hebben, is geweldig", vervolgt de algemeen directeur van de Eindhovenaren. "Daarmee hebben jullie een geweldig concurrentievoordeel. Dat zouden wij ook willen."

Gerbrands kan dan ook niet zo veel met de kritiek uit Nederland. "Ik noem dat beperkt denken. Ik vind dat je er in een groter perspectief naar moet kijken. Alle landen om ons heen zijn het erover eens dat onze talenten via de Eerste Divisie direct de stap naar het eerste elftal kunnen maken. Dat is een unieke situatie. Dat kon vroeger niet."

Lees ook: Gerbrands snapt Eredivisie-clubs niet: 'Dan moeten topclubs eigen keuze maken'