Update: 'De Gier spreekt met verbannen Achahbar: spits blijft bij Jong NEC'

Update: 'De Gier spreekt met verbannen Achahbar: spits blijft bij Jong NEC'

04-02-2019 20:04 Laatste update: 20:00
23

De NEC-deur staat weer open voor Anass Achahbar. Trainer Jack de Gier besloot de spits vanwege wangedrag uit de selectie te zetten, samen met Brahim Darri. Dat Achahbar terugkeert in de selectie is aannemelijk.

Achahbar werd teruggezet naar het tweede elftal, naar verluidt omdat hij De Gier samen met Darri in het Marokkaans uitschold in de kleedkamer. "Ik heb komende maandag een afspraak met Anass", vertelt De Gier vrijdagavond aan FOX Sports. "Dan gaan we gewoon even zitten. We gaan in gesprek en bepaalde afspraken maken. Als er voldoening inzit, is hij gewoon weer welkom."

Zonder Achahbar weet NEC weer wat winnen is: vrijdag werd Jong FC Utrecht met 4-1 verslagen. Dat is voor De Gier geen reden om het te laten zoals het is. "Je kijkt ook naar een aantal spelers en naar de hele selectie."

"Zij moeten presteren en de sfeer onderling goed houden. We moeten allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, al zeg ik niet dat zij dat niet hadden. Eentje is er weg (Darri is naar FC Den Bosch, red.) en met Anass gaan we weer praten."

Update 4.2 20.02 uur: Anass Achahbar blijft voorlopig bij Jong NEC en keert niet terug naar het eerste elftal. Dat bevestigt een woordvoerder van de club aan supporterssite Forza NEC. Trainer Jack de Gier sprak maandag met Achahbar over zijn positie binnen de club. Een rentree in het eerste elftal heeft dat niet opgeleverd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie