Advocaat reageert op rood Bazoer: 'Dictators, dan begrijp je er niets van'

Advocaat reageert op rood Bazoer: 'Dictators, dan begrijp je er niets van'

03-02-2019 20:28
65

Dick Advocaat heeft geen goed woord over voor het optredens van de arbitrage in de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (4-3). De vierde official, die na afloop een duw kreeg van Riechedly Bazoer, moet het ontgelden.

Bazoer kreeg na de aanvaring een rode kaart, tot onbegrip van Advocaat. "Die jongen zit in zijn emotie, vlak na de wedstrijd. Laat hem uitrazen en geef hem een waarschuwing", aldus de Utrecht-trainer bij RTV Utrecht over Bazoer. "Het zijn net dictators, die vierde officials. Echt, dan begrijp je er niets van."

Wedden

Meer odds

Advocaat is op z'n zachtst gezegd geen voorstander van de VAR. Niet voor het eerst dit seizoen speelde een reeks arbitraire beslissingen een belangrijke rol in het scoreverloop. "Het wordt de scheidsrechter alleen maar moeilijker gemaakt door de VAR. Aan alle kanten wordt er in de oren van de scheidsrechter getoeterd. Iemand als Björn Kuipers (de scheidsrechter van dienst, red.) heeft dat helemaal niet nodig. Die is ervaren genoeg om op zijn eigen waarneming af te gaan."

Lees ook: Onderonsje Advocaat en Stam na bizar duel: "Ik sla hem neer"