Van der Vaart hard voor Ajax: Geen tempo, geen vertrouwen, niemand die opstond

Van der Vaart hard voor Ajax: "Geen tempo, geen vertrouwen, niemand die opstond"

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 23:55zo 03-02-2019 om 23:55

Rafael van der Vaart zag zaterdagavond nog niet veel beterschap bij Ajax, ondanks de 6-0 overwinning op VVV-Venlo. Volgens de inmiddels gestopte linkspoot was de eerste helft tegen de Venlonaren 'echt niet om aan te zien'.

Van der Vaart had het idee dat de 6-2 tegen Feyenoord nog nadreunde bij de Ajacieden. "Geen tempo, geen vertrouwen, niemand die opstond... Eigenlijk was iedereen gewoon onder de maat", oordeelt de 109-voudig Oranje-international zondagavond bij Studio Voetbal.

Volgens Van der Vaart ontbreekt het in de Johan Cruijff Arena aan spelers die opstaan wanneer het even tegenzit, zoals tegen Feyenoord. "Dat zit ik als Ajacied te kijken: wie staat er op? Nou, er staat dus niemand op, helemaal niemand." Presentator Tom Egberts vraagt zijn tafelgenoot of hij Matthijs de Ligt een slechte aanvoerder vindt, maar Van der Vaart zoekt het probleem vooral voorin. "Voor een verdediger is dat lastig, maar dan heb ik het over Tadic en Ziyech. Ze hebben allemaal een grote mond: nou, laat het maar zien."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws