Verbeek: 'Ajax wilde hem hebben, maar dat vond ik toen te vroeg'

Verbeek: 'Ajax wilde hem hebben, maar dat vond ik toen te vroeg'

05-02-2019 17:17
66

Gertjan Verbeek kan zich de doorbraak van Adam Maher in Alkmaar nog goed heugen. De voormalig trainer van AZ waarschuwde Maher dat hij niet té snel de stap naar de Nederlandse top moest maken. 

In 2010 brak Maher door in Alkmaar. Verbeek stond vanaf de zomer van dat jaar aan het roer in het AFAS Stadion. Hij zag de middenvelder in 2011/12 furore maken. "Adam was toe aan een stap hogerop", blikt Verbeek terug in gesprek met Voetbal International. "Wat je nu ziet bij Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, had Adam toen: hij was uitgeleerd bij AZ en had een hoger niveau nodig om zich verder te ontwikkelen."

De twee hadden een goede band en spraken regelmatig over de toekomst. "Ajax wilde hem eerder al hebben, maar dat vond ik toen te vroeg, dat heb ik ook tegen Adam gezegd", aldus Verbeek. "Ik zei: je moet pas vertrekken als je overal de beste in bent bij jouw team. Dat was in 2013 het geval."

PSV haalde Maher destijds voor miljoenen euro's naar Eindhoven. Na omzwervingen bij Osmanlispor en FC Twente belandde de rechtspoot afgelopen zomer weer in Alkmaar.