Twente-smaakmaker vergeleken met Tadic: 'Dan gaat hij nog meer assists leveren'

Twente-smaakmaker vergeleken met Tadic: 'Dan gaat hij nog meer assists leveren'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 17:36vr 08-02-2019 om 17:36

Technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente is enthousiast over Aitor Cantalapiedra, maar meent tegelijkertijd dat er nog veel rek is. De 22-jarige Spanjaard is dit seizoen de smaakmaker bij de Tukkers.

Cantalapiedra was in 22 competitieduels goed voor zeven goals en zeven assists. Daarnaast dribbelt geen speler in de Eerste Divisie zo vaak en succesvol als de rechtsbuiten. "Tadic werd bij Groningen de koning van de assist genoemd, en dat had hij voor een groot gedeelte te danken aan de spits: Tim Matavz. Ik ben er van overtuigd dat Aitor in een betere ploeg, met betere spelers nog meer assists gaat leveren. Zijn traptechniek is echt geweldig", zegt Van Leeuwen tegen TC Tubantia.

Volgens Van Leeuwen moet Cantalapiedra nog wel stappen maken. "Op de trainingen is hij soms nog een beetje lui. Daar hebben artistieke talenten wel vaker last van." Toch zal de vleugelaanvaller uiteindelijk op een hoger podium belanden, verwacht Van Leeuwen. "Het is in deze periode een typische Twente-speler: we poetsen hem op, en verkopen hem later door."

"In mijn ogen is hij heel geschikt voor de Bundesliga. En dan niet aan de rechterkant, maar op links op de Aussenbahn. Hij kan gehele linkerflank bestrijken", besluit de directeur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws