Ten Hag: 'De eerste helft was heel slecht, in de tweede rechtten we de rug'

Ten Hag: 'De eerste helft was heel slecht, in de tweede rechtten we de rug'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 21:27za 09-02-2019 om 21:27

Erik ten Hag zag zaterdag een onherkenbaar Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. De trainer had zijn ploeg nog gewaarschuwd dat de thuisploeg wel eens fel druk kon zetten, maar de Amsterdammers wisten zich daar niet onderuit te spelen.

"Het is onbegrijpelijk hoe we uit de startblokken kwamen", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Heracles was heel scherp. We lieten ons het kaas van de brood eten. Eigenlijk spelen ze ons in de kaart door zo hoog druk te zetten. Normaal hebben wij het vermogen om daar onderuit te spelen, met Donny van de Beek continu als vrije man, maar we hebben hem niet bereikt."

"De eerste helft was heel slecht", vat Ten Hag samen. "In de tweede helft hebben we de rug gerecht, hebben we ook kansen afgedwongen, maar we hebben het niet kunnen keren", aldus de coach. "Als de tegenstander zo veel risico neemt mag je ervan uitgaan dat onze ploeg daar goed mee omgaat, maar ondanks onze technische vaardigheden hebben we ons laten vangen."

PSV kan de voorsprong op Ajax zondag tot acht punten vergroten. Van een gelopen race wil Ten Hag desondanks niet weten. "Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen. Maar het gaat me nu meer om de manier waarop we ons presenteren. We zijn diep teleurgesteld."

Ten Hag steekt de hand ook in eigen boezem. "Ik ben verantwoordelijk dat de ploeg zo aan de start komt. Ik denk dat ik de ploeg goed heb voorbereid, maar we liepen achter de feiten aan."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is de titelrace nu gelopen in de Eredivisie?

(13184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws