Drenthe herkent zichzelf in Real Madrid-sensatie: 'Supergoed, maar onder stroom'

Drenthe herkent zichzelf in Real Madrid-sensatie: 'Supergoed, maar onder stroom'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 18:15ma 11-02-2019 om 18:15

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 21:24ma 11-02-2019 om 21:24

Royston Drenthe herkent een beetje van zichzelf in Vinicius Junior. Dat vertelt de oud-speler van Real Madrid in een vooruitblik van VoetbalPrimeur op de Champions League-kraker tussen Ajax en de Koninklijke, woensdag in de Johan Cruijff Arena.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Ik had een interview met AS, één van de grootste kranten van Madrid", laat Drenthe weten aan deze website. "Het eerste waar ze het over hadden was hem (Vinicius, red.). "Hij had een foto met een petje achterstevoren. Toen ik net tekende bij Real had ik ook zo'n foto, eigenlijk dezelfde soort stand. Dus we hadden het heel veel over die jongen."

Drenthe zag de achttienjarige Braziliaanse sensatie vorige week voor het eerst echt in actie in El Clásico met FC Barcelona (1-1). "In die wedstrijd zag ik voor het eerst wat hij kan. Je ziet dat hij vrij jong is. Ik had dezelfde dingen. Dat je eigenlijk supergoed bent, maar dat je op dat moment zo veel aandacht krijgt dat je een beetje onder stroom staat. Dat zag je wel."

"Hij had een schot op goal, maar raakte hem helemaal verkeerd", aldus de huidige verdediger van Sparta. "En in de laatste fases dat hij af moet spelen, maar dat niet doet omdat hij heel graag die goal in Camp Nou wil maken. Dat soort dingen leren die jongens vanzelf, of niet. Dan zullen ze vanzelf een club kiezen waar ze wel de degelijke kwaliteiten voor hebben."

Bekijk hieronder de hele vooruitblik, waarin Drenthe onder meer de kansen van Ajax bespreekt!

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws