Frenkie de Jong debuteert voor Barcelona-camera: 'Overmars meteen positief'

Frenkie de Jong debuteert voor Barcelona-camera: 'Overmars meteen positief'

Gepubliceerd: donderdag 21 februari 2019 om 12:45do 21-02-2019 om 12:45

Frenkie de Jong heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor de camera van FC Barcelona. In een welkomstinterview reageert de 21-jarige middenvelder van Ajax, die in de zomer verhuist, op zijn megatransfer.

In januari maakten Barcelona en Ajax bekend dat De Jong voor minimaal 75 miljoen en maximaal 86 miljoen euro de overstap maakt naar Camp Nou. "Ik was heel blij toen de beslissing was genomen. Natuurlijk heb ik het een beetje gevierd met mijn familie, maar we zitten nog midden in het seizoen, dus we hebben niet te gek gedaan", vertelt hij.

"Als kind heb ik altijd van Barcelona gedroomd. Ik denk dat Barça een beetje mijn droomclub is", vervolgt De Jong, die zijn doelen in Catalonië helder voor ogen heeft. "Mijn droom is om een belangrijke speler te worden voor Barcelona. Hopelijk kan ik mezelf in de basiself spelen en winnen we veel prijzen."

Vele Nederlanders gingen De Jong voor in Barcelona, waaronder Ajax-directeur Marc Overmars. De Jong: "Toen Barça serieus werd, heb ik Overmars gevraagd naar Barcelona. Hij was positief zei meteen: Ja, het is daar geweldig. De spelers, de mensen in de stad... Als je de kans krijgt, moet je die pakken."

Ook sprak De Jong met doelman Jasper Cillessen. "Toen de geruchten begonnen, vroeg hij me een paar dingen. En ik vroeg hem natuurlijk naar de stad en club", aldus De Jong. "Hij zei alleen maar positieve dingen over Barça en vertelde dat ik me hier snel zou ontwikkelen. Dat maakte mijn beslissing makkelijker."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws