ADO distantieert zich van vandalisme in Amsterdam: 'Het is respectloos en triest'

ADO distantieert zich van vandalisme in Amsterdam: 'Het is respectloos en triest'

22-02-2019 12:54 Laatste update: 15:44
82

ADO Den Haag distantieert zich met klem van de gebeurtenissen die in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plaatsgevonden in Amsterdam. Dat laat de club weten via de officiële kanalen.

Fans van ADO Den Haag hebben in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Ajax op meerdere plekken in Amsterdam 'verkeersborden, bushaltes en ramen van cafés' beklad. De club stelt dat de misdragingen 'tot veel onbegrip en afkeer bij de club hebben geleid'.

"Uiteraard hebben wij kennisgenomen van het vandalisme in Amsterdam. Wij keren ons als club nadrukkelijk tegen deze onbegrijpelijke acties", aldus algemeen directeur Matthijs Manders op de website van ADO. "Het is respectloos en triest. Het is vanzelfsprekend dat wij met ADO Den Haag afstand nemen van deze gebeurtenissen, die we sterk afkeuren, maar we vinden het belangrijk om dat ook via deze manier te benadrukken."

ADO Den Haag en Ajax spelen zondag in Den Haag in competitieverband tegen elkaar. De aftrap is om 12.15 uur. Bij de wedstrijd zijn supporters uit Amsterdam niet welkom.