Sparta slacht Go Ahead Eagles en staat tweede: Dervisoglu de grote uitblinker

24-02-2019 16:59
22

Sparta heeft in eigen huis gehakt gemaakt van Go Ahead Eagles en staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk Fraser was een paar maten te groot voor de club uit Deventer: 6-1.

Sparta strijdt momenteel samen met Go Ahead en FC Den Bosch om plek twee. Het thuisvoordeel werd vanaf het eerste moment benut door de Kasteelclub. Halil Dervisoglu zorgde na zes minuten voor een bliksemstart voor Sparta: 1-0. Go Ahead werd onder de voet gelopen en kwam na 26 minuten ook 2-0 achter. Adil Auassar passeerde Hobie Verhulst met een afstandsschot. Na de 3-0 van Dervisoglu voor rust leek de wedstrijd gespeeld.

Het publiek van Sparta werd getrakteerd op een galavoorstelling. De koek was na de 3-0 nog niet op, want kort na rust maakte Abdou Harroui er zelfs 4-0 van, waarna Dervisoglu zijn hattrick completeerde met de 5-0. Er waren toen slechts 59 minuten gespeeld. Richard van der Venne scoorde kort daarna voor Go Ahead, al bleek die treffer voor de statistieken.

Sparta nam gas terug, maar prikte er in de slotfase alsnog een treffer bij. De uitblinkende Dervisoglu maakte zijn vierde van de avond en bezorgde Sparta een zorgeloze middag. De Rotterdammers staan nu tweede, maar hebben nog wel een achterstand van elf punten op koploper FC Twente.