LIVE: Ajax levert historische prestatie en is kwartfinalist (gesloten)

LIVE: Ajax levert historische prestatie en is kwartfinalist (gesloten)

05-03-2019 22:55 Laatste update: 22:55
524

Dinsdagavond is het zover: in Estadio Santiago Bernabéu staat om 21.00 uur de return in de achtste finale van de Champions League tussen Real Madrid en Ajax op het programma. De missie is duidelijk voor de ploeg van trainer Erik ten Hag: er móet minstens twee keer gescoord worden om de volgende ronde van het miljardenbal te bereiken. 

Drie weken geleden ging een sterk spelend Ajax voor eigen publiek met 2-1 onderuit tegen Real. De Amsterdammers hebben tijdens de return dus een lastige uitgangspositie. De Koninklijke - al drie keer op rij winnaar van het toernooi - missen dinsdagavond wél hun aanvoerder Sergio Ramos vanwege een schorsing. 

Zo goed als zeker kiest Ten Hag in Madrid voor een 'Europese tactiek', zoals de coach in vrijwel alle grote wedstrijden dit seizoen deed. Dat betekent dat Dusan Tadic als valse spits in de punt van de aanval staat, met David Neres en Hakim Ziyech naast hem. 

In dit blog wordt je de hele middag en avond op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen voor, tijdens en na de kraker. Een reporter van VoetbalPrimeur is ter plaatse voor updates en interviews - dus je mist helemaal niets. 

We besteden vanaf vanavond ook aandacht aan de clash tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. Het heenduel op Wembley werd met 3-0 gewonnen door Spurs. 

Opstelling Real: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón, Casemiro, Modric, Kroos, Vinícius, Benzema en Vázquez

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic en Neres

Zit je in de app en kun je het liveblog niet zien? Op de mobiele website en op desktop werkt het liveblog wel!