Lammers maakt weer indruk: 'Voetbaltechnisch zit hij op het niveau van Ajax'

Lammers maakt weer indruk: 'Voetbaltechnisch zit hij op het niveau van Ajax'

09-03-2019 21:05
96

Mario Been vindt dat Sam Lammers bij Ajax beter tot zijn recht zou komen dan bij PSV. De analist van FOX Sports zegt dat in de rust van het duel tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen, een wedstrijd waarin Lammers wederom indruk maakt.

Lammers behield in de eerste helft het overzicht en stelde daarmee Michel Vlap in staat om de 0-1 op het scorebord te zetten. "Voetbaltechnisch zeg ik dat hij op het niveau van Ajax zit", meldt Been in de rust bij FOX Sports. "Hij heeft gewoon zo veel overzicht in elke situatie, kan dat ook uitvoeren en heeft oog voor lopende mensen."

"Met links en rechts zie je geen verschil bij deze jongen", vervolgt Been zijn lofzang. "Daarnaast is zijn eerste aanname bijna altijd goed. Dus je neigt er naar om te zeggen dat hij eigenlijk een Ajax-spits zou moeten zijn."

Lammers is door PSV verhuurd aan Heerenveen en kwam dit seizoen in alle competities al tot zestien treffers en vijf assists voor de Friezen. Het is nog onduidelijk of de jonge Tilburger volgend seizoen de kans in de spits krijgt bij PSV.