Schalke zet Tedesco op straat: Huub Stevens aangesteld als interim-trainer

Schalke zet Tedesco op straat: Huub Stevens aangesteld als interim-trainer

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 18:58do 14-03-2019 om 18:58

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 11:48vr 15-03-2019 om 11:48

Domenico Tedesco is donderdag ontslagen door Schalke 04, zo maakt de Bundesliga-club bekend. De 7-0 nederlaag bij Manchester City in de achtste finale van de Champions League, is de 33-jarige trainer fataal geworden.

Het ontslag van Tedesco betekent dat Huub Stevens terugkeert in de dug-out van Schalke. De Limburger is aangesteld als interim-trainer voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen RB Leipzig.

Tedesco leidde Schalke vorig seizoen nog naar een knappe en verrassende tweede plaats in de Bundesliga, maar deze jaargang gaat het een stuk moeizamer. Die Königsblauen zijn verwikkeld in een degradatiestrijd. Met negen wedstrijden voor de boeg staat de club slechts vier punten boven de rode streep. Tot overmaat van ramp leed Schalke woensdag zijn grootste nederlaag ooit in de Champions League.

Technisch directeur Jochen Schneider sprak vorige week nog het vertrouwen uit in Tedesco, maar heeft nu toch ingegrepen. "Het was allesbehalve een makkelijke beslissing, maar we zaten in een neerwaartse spiraal. We denken dat een ommekeer met deze staf niet meer mogelijk is", laat hij weten op de clubsite.

Daardoor pakt Stevens, tegenwoordig lid van de raad van toezicht van Schalke, tijdelijk de handschoen op. De 65-jarige Nederlander zette drie jaar geleden wegens hartritmestoornissen nog een punt achter zijn trainerscarrière. Tegen Leipzig neemt hij samen met clubicoon Mike Büskens de honneurs waar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws