Van Geel wil nieuwe competitie voor Jong-teams: 'Ook voor Ajax en PSV oplossing'

Van Geel wil nieuwe competitie voor Jong-teams: 'Ook voor Ajax en PSV oplossing'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 06:55vr 15-03-2019 om 06:55

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 08:32vr 15-03-2019 om 08:32

Feyenoord-directeur Martin van Geel wil graag weer een aparte beloftencompetitie met een verhoogde leeftijdsgrens opzetten, laat hij weten aan De Telegraaf. De 58-jarige Brabander ziet dit liever dan een Keuken Kampioen Divisie met vier Jong-elftallen.

Van Geel heeft een geheel nieuwe voetbalpiramide voor ogen: teams als Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong Vitesse verdwijnen uit de Keuken Kampioen Divisie, de Tweede Divisie en de Derde Divisie en spelen tegen elkaar op maandagavond. "Voor spelers die dicht tegen het eerste elftal aan zitten, moet je maandag als speeldag hebben. Anders spelen ze nooit In zo'n competitie is weerstand voor topspelers en topjeugdspelers gegarandeerd", vertelt de Feyenoord-directeur aan De Telegraaf.

Volgens Van Geel zouden Ajax en PSV ook gebaat zijn bij een aparte beloftencompetitie. "Het is ook voor hen de oplossing. Jongens als Sinkgraven of Veltman, die van lange blessures terugkeren, kunnen nu geen wedstrijden spelen", doelt hij op de leeftijdsrestricties in de Keuken Kampioen Divisie: alleen spelers van 23 jaar of jonger mogen in actie komen voor de Jong-elftallen.

'Driekwart breekt niet door'
De technisch directeur vindt dat spelers uit de huidige Jong-elftallen in de Keuken Kampioen Divisie nauwelijks Eredivisie-waardige spelers voortbrengen. "Driekwart van die selecties komt in de Eerste, Tweede en Derde Divisie terecht. Je moet opleiden voor het eerste elftal." Feyenoord besloot om zijn beloftenteam niet in de voetbalpiramide in te laten stromen, maar laat volgens Van Geel wél jeugdspelers doorstromen. "Bij Feyenoord komen veertien van de 26 spelers in de huidige selectie voort uit de eigen jeugdopleiding."

Poll

Zie jij iets in deze plannen?

(4058 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws