Ophef in Engeland: woedende voetbalster stopt per direct na zware beschuldigingen

Ophef in Engeland: woedende voetbalster stopt per direct na zware beschuldigingen

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 20:30wo 20-03-2019 om 20:30

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 20:32wo 20-03-2019 om 20:32

Sophie Jones (27) stopt met voetbal, nadat de Engelse voetbalbond haar voor vijf wedstrijden heeft geschorst. Ze zou een tegenstander racistisch hebben bejegend, maar zelf ontkent ze het zeer stellig. 

Jones speelde voor Sheffield United, maar die club besloot haar contract te ontbinden op basis van resultaten van het onderzoek naar het incident. Het incident zou begin januari plaats hebben gevonden tijdens een wedstrijd tussen de vrouwenteams van Tottenham Hotspur en Sheffield United. Een speelster van de Londenaren claimde racistisch bejegend te zijn. 

In een uitgebreid statement heeft Jones haar besluit om te stoppen met voetbal toegelicht. "Ik wil graag duidelijk maken dat ik racisme op geen enkele manier goedkeur. Ook ben ik er heilig van overtuigd dat ik onschuldig ben. Ik heb moeite met de manier waarop het besluit van de FA tot stand is gekomen."

De straf van de voetbalbond is uitgedeeld op basis van twee getuigenverklaringen, terwijl Jones vindt dat de zaak veel beter onderzocht had moeten worden. "Het 'onafhankelijke' panel van de FA heeft meer dan tien verklaringen ontvangen, waaronder van Tottenham-speelsters en wedstrijd officials, waarin wordt verklaard dat er geen enkele vorm van racistische uitlatingen zijn gehoord."

"Ik kan niet spelen onder een organisatie waar ik geen enkel vertrouwen in heb", aldus Jones, die haar voormalig club Sheffield nog wel bedankt.

Lees ook: Engelse aanvalster ontslagen na maken van apengeluiden richting Spurs-tegenstander

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws