Oefenpotje PEC en De Graafschap wordt doelpuntenfestijn; speciale rentree Koppers

Oefenpotje PEC en De Graafschap wordt doelpuntenfestijn; speciale rentree Koppers

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 14:15do 21-03-2019 om 14:15

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 14:18do 21-03-2019 om 14:18

Een besloten oefenduel tussen het PEC Zwolle en De Graafschap van trainers Jaap Stam en Henk de Jong is donderdagmiddag geëindigd in een 4-2 overwinning voor PEC. Beide teams verschenen met een aantal basisspelers aan de aftrap. 

Stef Nijland opende tegen zijn oude club de score namens de gasten uit Doetinchem. Vliegensvlug werd het via Clint Leemans gelijk. Nog voor rust maakte Stanley Elbers er 2-1 van voor PEC. Na de pauze scoorden ook Lennart Thy en Zian Flemming. Fabian Serrarens deed in de slotfase iets terug namens De Graafschap. 

Bijzonder was de basisplaats van Dico Koppers (foto). De vleugelverdediger kwam zeventien maanden geleden voor de laatste keer in actie namens PEC. Koppers liep twee keer een zware achillespeesblessure op. 

De Graafschap staat momenteel op de zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst. PEC is de nummer twaalf van de competitie. Het gat tussen de twee teams is vier punten. Na de interlandperiode speelt De Graafschap thuis tegen Heracles Almelo. PEC ontvangt FC Emmen. 

Opstelling PEC: Boer, Ehizibue, Van Polen, Bouy, Koppers, Leemans, Dekker, Flemming, Van Crooij, Thy en Elbers

Opstelling De Graafschap: Rondeel, L. Nieuwpoort, Hekkers, S. Nieuwpoort, Ligeon, Klaasen, Bakker, Olijve, Van Mieghem, Nijland en Serrarens

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws