Koeman cynisch: We gaan van hosanna naar een dieptepunt

Koeman cynisch: "We gaan van hosanna naar een dieptepunt"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 23:14zo 24-03-2019 om 23:14

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 23:18zo 24-03-2019 om 23:18

Bondscoach Ronald Koeman vindt niet dat hij tactische fouten gemaakt heeft omdat Duitsland Nederland overklaste in de eerste helft. Sterker nog, Oranje speelde in de tweede helft precies zoals in de eerste helft, zegt hij.

"We hebben verschillende scenario's doorgesproken, maar op het bord win je iedere wedstrijd. De inviduele kwaliteiten van spelers bepalen momenten in een wedstrijd. In de tweede helft hebben we hetzelfde gespeeld zoals we begonnen, maar we waren veel vaster aan de bal", vertelt Koeman bij de NOS.

Koeman prijst de comeback van Oranje. "We kwamen terug tot 2-2 en hadden kansen op de 3-2. Als je dan in het veld staat heb je het gevoel dat de 3-2 erin zit. Op het einde waren er momenten dat Duitsland meer ruimte had. Het is te prijzen dat we zijn doorgegaan, maar ik had wel het gevoel dat hij aan de andere kant kon vallen."

Oranje speelt op 6 juni de halve finale van de UEFA Nations League tegen Engeland, om het drie maanden later voor de EK-kwalificatie opnieuw op te nemen tegen de Duitsers. Het scenario kan beter, maar Koeman wanhoopt niet. "Ik weet niet of dat Nederlands is. We gaan van hosanna naar een dieptepunt en dat we ons waarschijnlijk niet gaan plaatsen."

"Je speelt tegen Duitsland. Dat is gewoon een geweldig team. De snelheid, de vastigheid aan de bal, het gevaar voorin. Het had alle kanten op kunnen gaan. We hebben gewonnen van Duitsland, hebben gelijkgespeeld tegen Duitsland en hadden kunnen verliezen. Vanavond verlies je. Het zit zo dicht bij elkaar. Dat vind ik een compliment waard voor Nederland."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws