Onrust bij Willem II: 'weigeraar' Özbiliz gestraft, Kristinsson teruggezet

Onrust bij Willem II: 'weigeraar' Özbiliz gestraft, Kristinsson teruggezet

01-04-2019 14:27 Laatste update: 15:41
43

Aras Özbiliz is disciplinair geschorst door Willem II. De vleugelaanvaller weigerde afgelopen zaterdag tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard (3-2 winst) in te vallen. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Dinsdagavond, op bezoek bij Heracles Almelo, is Özbiliz sowieso niet van de partij. 

Hoe lang Özbiliz exact is of wordt gestraft, meldt Willem II maandag niet. De 29-jarige Özbiliz wordt dit seizoen gehuurd van Besiktas. In de Eredivisie stond hij tien keer in de basis. Trainer Adrie Koster liet de Armeniër vier keer invallen. Özbiliz was één keer trefzeker en leverde twee assists af. 

Willem II meldt maandag tevens dat Kristófer Kristinsson is teruggezet naar het tweede elftal. Het Brabants Dagblad weet waarom: de IJslandse aanvaller heeft besloten om niet in te gaan op een aanbod van de club om zijn contract te verlengen. Hij maakt nu geen onderdeel meer uit van het eerste elftal en lijkt in de zomer dus te vertrekken.

Timon Wellenreuther, Vangelis Pavlidis en Pol Llonch ontbraken zaterdag tegen Fortuna. Zij zijn dinsdag in Almelo weer inzetbaar.