Update: 'PSV weigerde bod van 2,5 miljoen euro en is er bijna uit met Piroe'

Update: 'PSV weigerde bod van 2,5 miljoen euro en is er bijna uit met Piroe'

03-04-2019 11:45 Laatste update: 11:45
78

PSV hoopt het contract met Dante Rigo met meerdere jaren te verlengen. Ook de onderhandelingen met de gewilde spits Joël Piroe gaan eindelijk de goede kant op, meldt het Eindhovens Dagblad.

De Eredivisie-koploper heeft de optie in de verbintenis van Rigo gelicht, waardoor de twintigjarige Belg nu tot medio 2020 vastligt. PSV is inmiddels in gesprek met de middenvelder om hem voor de komende jaren vast te leggen.

Rigo komt onder trainer Mark van Bommel nauwelijks aan de bak, waardoor een verhuur volgend seizoen 'wellicht beter kan zijn', schrijft het ED. Een soortgelijke route als die van Sam Lammers, die is verhuurd aan sc Heerenveen, lijkt een logische optie. Rigo moet dan wel zijn contract verlengen.

Met Piroe lopen de gesprekken al langer. De spits weet zich in de belangstelling van onder meer Juventus, maar hij nadert alsnog overeenstemming met PSV. Hoewel een officieel akkoord nog wel even op zich kan laten wachten, weten de Eindhovenaren een vertrek naar het buitenland vermoedelijk af te wenden.

Update 03/04, 11:43 uur: Ook Voetbal International meldt dat PSV dicht bij een akkoord is met Joël Piroe over een verlenging van zijn aflopende contract. De spits wil graag bij PSV blijven. Hij verlangt wel perspectief op speeltijd in het eerste.

Volgens VI deed Juventus afgelopen zomer een bod van 2,5 miljoen euro op Piroe en deed de Oude Dame onlangs nog een poging. Piroe ziet het echter niet zitten om in het tweede elftal van Juventus te gaan spelen. Ook TSG Hoffenheim en FSV Mainz 05 hadden interesse in Piroe.

PSV heeft volgens VI het vetrouwen uitgesproken in Piroe en daarna waren club en speler er snel uit.