Waterreus over kaartenregen in Sittard: Zo van: we weten het ook niet meer

Waterreus over kaartenregen in Sittard: "Zo van: we weten het ook niet meer"

12-04-2019 07:19 Laatste update: 09:51
18

De spelers van Fortuna Sittard bezorgen de tuchtcommissie van de KNVB handenvol werk. De Limburgers pakten na de winterstop al vijf rode kaarten: volgens Ronald Waterreus is dit illustratief voor het gebrek aan kwaliteit in de Fortuna-selectie.

In februari werd Clint Essers van het veld gestuurd tegen PSV en mocht José Rodriguez eerder onder de douche plaatsnemen tegen sc Heerenveen. De afgelopen weken was het drie keer op rij raak: Andrija Balic tegen Willem II, opnieuw Rodriguez tegen ADO Den Haag en Branislav Ninaj tegen PEC Zwolle. "Het zijn geen doodschoppen waaraan die jongens zich schuldig maken", oordeelt de voormalig PSV-doelman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is eerder onbeholpenheid. Zo van: we weten het ook niet meer."

Ook Fortuna-icoon René Maessen, zestien jaar actief voor het eerste elftal, denkt dat er eerder sprake is van onkunde dan van boze opzet. "Een verdediging die niet bol staat van kwaliteit, het verkeerd inschatten van momenten; zeg maar de typische kenmerken van een elftal dat op zijn tenen loopt en de laatste weken nogal wat klappen heeft gehad", aldus de voormalig rechtsback. "Onder druk doe je nu eenmaal gekke dingen."

Fortuna komt zaterdagavond weer in actie, thuis tegen VVV-Venlo. De promovendus heeft nog vijf wedstrijden de tijd om zijn voorsprong van vijf punten op de degradatiestreep vast te houden.