Zorgen om PSV: 'Tijd om onder ogen te zien wat er echt aan de hand is'

Zorgen om PSV: 'Tijd om onder ogen te zien wat er echt aan de hand is'

12-04-2019 10:37 Laatste update: 10:44
128

Jan Poortvliet maakt zich zorgen over PSV. De Eindhovenaren werden afgelopen weekend door Ajax afgelost als koploper van de Eredivisie. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg móét er wat gebeuren, vindt de oud-international.

"Ik denk dat het tijd wordt om onder ogen te zien wat er daadwerkelijk aan de hand is", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Het is gewoon niet goed genoeg op dit moment en daarbij vervallen we in excuses. PSV moet stoppen met dat verschuilen achter zaken zoals pech en dit en dat moet anders, wat ik veelal hoor na wedstrijden. Het elftal moet echt keihard aan de bak; voor mijn part een gezamenlijke vijand 'zoeken' en gewoon een doel creëren."

Poortvliet vindt dat de spelers van PSV 'eens in de spiegel moeten kijken'. "En goed analyseren wie wat fout doet en wie misschien momenteel wel niet genoeg geeft", aldus de oud-PSV'er. Eén van de spelers die volgens Poortvliet niet zijn niveau haalt, is Jeroen Zoet. Maar: "Zoet kun je er nu niet afhalen. Dat komt wel goed met hem." PSV vervolgt de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen nummer zestien De Graafschap.

Lees ook: Het PSV van 2019/20: zeven spelers weg, voorhoede volledig op de schop