Arbiter Liesveld staakt de strijd na bijna drie jaar en beëindigt zijn carrière

Arbiter Liesveld staakt de strijd na bijna drie jaar en beëindigt zijn carrière

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 22:21ma 15-04-2019 om 22:21

Richard Liesveld heeft zijn scheidsrechterscarrière definitief beëindigd. De 45-jarige leidsman uit Waverveen probeerde al bijna drie jaar lang om zijn rentree op het hoogste niveau te maken na een slepende rugblessure.

Zijn laatste profwedstrijd dateert alweer van 25 november 2016, toen hij de leiding had over de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen SC Cambuur en NAC Breda. Sindsdien was Liesveld bezig aan een 'lange en intensieve revalidatie', schrijft de KNVB op haar website. De arbiter heeft zijn strijd echter moeten staken.

Liesveld debuteerde in 2005 als Eredivisie-scheidsrechter en mocht in 2015 de KNVB Bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen in goede banen leiden. De leidsman mocht bovendien regelmatig Europa in, als eindverantwoordelijke én als lid van Team Kuipers. Liesveld stond aan de achterlijn tijdens de Europa League-finale van 2013 (Benfica-Chelsea) en de Champions League-finale van een jaar later (Real Madrid-Atlético Madrid), die gefloten werden door Björn Kuipers. Daarnaast was hij als vijfde official actief tijdens de EK's van 2012 en 2016.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws