'Marco van Basten beloofde mij bij Ajax een shirt, maar ik heb het niet gekregen'

'Marco van Basten beloofde mij bij Ajax een shirt, maar ik heb het niet gekregen'

16-04-2019 13:27 Laatste update: 14:55
36

Nikos Machlas bewaart goede herinneringen aan zijn jaren bij Ajax. Nadat hij drie seizoenen op rij aan de lopende band had gescoord namens Vitesse, verkaste de Griekse goalgetter in 1999 naar Ajax. Daar werd hij nooit de superster die hij in Arnhem wél was. 

"AC Milan en Bayern München hadden interesse, maar ik vond Ajax de beste optie. Ik voelde me thuis in Nederland en dacht: als ik bij Ajax speel, komt er vast weer een mooie club. Dan zou ik er echt klaar voor zijn. Ajax was ook speciaal voor mij omdat Marco van Basten er ooit speelde", blikt Machlas terug, in gesprek met VICE Sports.

Wedden

Meer odds

"Ik was als kind gek van hem. Later kwam ik Van Basten nog tegen bij Ajax. Ik vroeg of ik een oud shirt van hem mocht hebben. Hij beloofde het, maar ik heb het helaas nooit gekregen. Marco, als je dit leest: ik wacht nog op het shirt."

De samenwerking eindigde in 2002. "Ajax was anders dan Vitesse. Bij Ajax spelen veel meer belangen en de concurrentie was groter. Toen ik tekende bij Ajax was Shota Arveladze mijn enige concurrent. Een paar jaar later kwamen Mido en Zlatan Ibrahimovic. Zij waren voor de lange termijn meer waard dan Shota en ik, en speelden dus vaker."

"Na het kampioensjaar 2002 werd ik verhuurd aan Sevilla, daarna vertrok ik bij Ajax. Dat was niet de manier waarop ik hoopte, maar mijn tijd bij Ajax had ik niet willen missen. Ik heb veel gelachen in die jaren."