PSV voert forse prijsstijging van seizoenkaarten door voor seizoen 2019/2020

PSV voert forse prijsstijging van seizoenkaarten door voor seizoen 2019/2020

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 12:53wo 17-04-2019 om 12:53

PSV gaat de prijzen voor een seizoenkaart komend seizoen fors verhogen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV-directeur Toon Gerbrands verklaart de nieuwe prijsstelling.

De hogere prijzen voor PSV-seizoenkaarten komen hoofdzakelijk door een per 1 januari doorgevoerde btw-verhoging van drie procent. Dat laat Gerbrands weten. In de meeste gevallen gaat een seizoenkaart ruim vijf procent in prijs omhoog. Sommige supporters worden geconfronteerd met een prijsstijging van ruim acht procent.

Volgens Gerbrands zouden door de btw-verhoging de prijzen sowieso al drie procent zijn gestegen. De club is wettelijk verplicht om die verhoging door te voeren. In enkele vakken op de zuid-tribune is de prijs verder verhoogd, omdat het volgens de club aansluit bij de marktontwikkelingen.

De nieuwe prijsstelling kan PSV ongeveer een half miljoen euro meer opleveren, mits het stadion de bezettingsgraad van dit seizoen behoudt. Een belangrijk deel daarvan moet door de btw-verhoging weer worden afgedragen. Vorig seizoen verhoogde PSV de prijs voor seizoenskaarten niet.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws