'Ajax ziet Zweeds toptalent uitblinken; ook scout van United bekijkt aanvaller'

'Ajax ziet Zweeds toptalent uitblinken; ook scout van United bekijkt aanvaller'

22-04-2019 20:15 Laatste update: 20:22
48

Ajax heeft zijn oog laten vallen op het Zweedse toptalent Benjamin Nygren. Dat melden Zweedse media, waaronder C More en Aftonbladet. De aanvaller heeft dit seizoen op zeventienjarige leeftijd al een basisplaats veroverd IFK Göteborg.

Scouts van onder meer Ajax en Manchester United waren maandag aanwezig bij de wedstrijd tegen Helsingborgs IF. Zij zagen Nygren met een doelpunt en een assist uitblinken tijdens de 3-1 zege. Het was al zijn derde doelpunt in vier wedstrijden. De 1.84 meter lange Nygren komt het best tot zijn recht in de punt van de aanval, maar hij kan ook op de rechterflank uit de voeten.

Het Zweedse toptalent is momenteel met Göteborg in gesprek over een contractverlenging. De Zweedse topclub is er veel aan gelegen om hem langer te binden, aangezien zijn huidige verbintenis eind 2020 afloopt.

Nygren kan weinig met de aanwezigheid van de vele scouts. "Leuk, maar ik kan mij niet richten op wie mij bekijkt. Dan focus ik mij op de verkeerde zaken", laat hij weten aan Aftonbladet. De aanvaller tekende vorig jaar zijn eerste profcontract. Hij onthulde toen dat Bayern München, Manchester City en Internazionale interesse hadden getoond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s